lördag 14 april 2012

Knubbiga limpor

Ett bröd som vi oftast bakar här hemma är dessa enkla och goda Knubbiga limpor.

50g jäst
10dl vatten, 37grader
50g smör
0,5dl sirap
1msk salt
2tsk malda kryddor( kryddor som är goda i bröd är anis o fänkål)
8dl rågflingor
2,2l vetemjöl

* Lägg alla(inte saltet) torra ingredienser plus smör och sirap o en bunke. Har du torrjäst ska det i bunken oxå.
* Värm vattnet. Om du har färskjäst blanda ut det i vattnet precis innan du häller det över mjölblandningen.
* Arbeta i maskin 10min.
* Häll på saltet, arbeta ytterligare 2min i maskin.
* Jäs övertäckt 30min.
* Knåda smidig.
* Gör fyra limpor som du lägger på en plåt som är smord med olja eller täckt med bakplåtspapper.
* Jäs 25min.
* Grädda i nedre delen av ugnen på 225grader i ca 30min eller tills kärntemperaturen är mellan 92-96grader.
* Låt svalna under duk.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar