fredag 9 december 2011

Köttbollar

Igår tänkte jag vara lite huslig och ge mig på konsten att göra köttbullar. Ja jag vet, jag bor med en kock jag borde väl inte vara rädd för att laga mat, men det är jag. Jag känner mig inte helt hemma vid spisen, det är lite läskigt med alla kryddor och värmen speciellt från ugnen. Men nu skulle jag iaf ta mig an detta projekt. Köttfären var tinad och receptet var avskrivet....nu kör vi! Enligt receptet ska man mosa potatisen och riva löken men jag tänker att det kan väl inte vara så viktigt, jag hackart löken och mosat potatisen bara lite. Jag och A blandar ihop smeten, rullar lagom stora bollar och än så länge går det bra, tycker jag. Men när bollarna ska koka en stund i vatten inser jag varför potatisen skulle vara helmosad och löken riven. Kokvattnet fylls av potatis och lökbitar och bollarna blir håliga. Som tur är håller den ihop. Så middagen denna dag är makaroner med håliga köttbollar. Men hur blev smaken? Jag har inga problem att säga när jag tycker att jag gjort något bra och denna gång lyckades jag, de blev super goda. Så ni alla som vill prova dessa bollar här kommer en länk:

http://www.kokaihop.se/recept/aggfria-kottbullar


Jag skippade honungen och använde ströbröd. Lycka till och smaklig spis!